Saturday, January 9, 2010

Natiunea lupilor-Cap.IX-Mostenirea strabunilor


La citiva kilometrii de Sfinxul din Bucegi era o asezare de vreo 12 colibe netrecuta pe nici o harta sau ghid. Legionarul cobori din elicopter iar un munte de om cu niste miini cit lopetile ii ura:
-Bine ai venit Maria Ta! Batranii te asteapta.
-De cand? Si cum iti zice?
-Dinainte sa ma nasc eu.Si mi se zice Gardianul.
In cea mai mare dintre colibe erau 4 batrani imbracati in straie albe iar cel mai in varsta dintre ei li se adresa:
-Ti-a trebuit cam mult sa ne gasesti.Dupa care observand iataganul ce se itea de sub sutana Raspopitului adauga:
-N-am mai vazut popa cu sabie!
-Cand e inarmata credinta e mai puternica! Veni raspunsul prompt.
-Gardiene du-te si predati mostenirea Mariei Sale! Dupa care sunte-ti dezlegati de juramant, le ordona batranul muntelui de om si celor 2 luptatori care il flancau.
Gardianul ii conduse prin padure la un perete de stanca unde actiona un resort si in fata se deschise o galerie la capatul careie se gasea o incapere imensa plina cu lingouri in mijlocul careia trona un piedestal stralucitor cu o piramida ciudata pe el.Contabilul, inmarmurit, inhata un lingou pe care il examina, il musca si dadu verdictul :
-Aur.24 karate!
Legionarul lua piramida de pe piedestal apasa un resort si acesta se deschise proiectind imagini holografice rapide.Legionarul mesteri ceva la piramida si hologramele aratara niste planuri ce pareau ale unei nave spatiale, dupa care ordona:
-O parte din aurul asta va fi folosit pentru constructia a doua nave spatiale si reconstructia Sarmisegetuzei.Gardianul este numit capitan al Legiunii 1 “Cap de lup”.Constructia navelor incepe astazi.