Tuesday, September 21, 2010

Conexiuni-Rusinea de a trai in Romania

Problema actuala este dusmanul dinauntru nu cel de afara. Multi au identificat corect problema si acum asteapta sa vina careva sa se lupte cu el. Si au din cand in cand halucinatii si il vad in careva asta pe Iliescu, Constantinescu basescu antonescu si ultima vedeta e ponta. Domnilor astia sunt dusmanii. Careva asta trebuie sa-l cautati pe strada voastra, in satul vostru, la scoala unde invata copii in spitalul unde sunt ingrijiti parintii, la sectia de politie din cartier sau in cazarma de la marginea orasului. Lasati prostiile ca patriotismul, democratia, uniunea europeana, fmi, nato si luptati pentru casele voastre, pamantul vostru, locul vostru de munca scoala unde invata copii, spitalul unde sunt ingrijiti parintii! Incredeti-va in instinctele voastre nu va lasati manipulati de sindicalisti sau politicieni care va indeamna la tot felul de aiureli!

Pentru bunicu careva asta locuia peste drum si era ofiterul sub comanda caruia a facut razboiul. Era un tip curios ofiteru asta. Primarul, invatatorul, popa si militianul din sat mai mult de un buna ziua slugarnic cand se incrucisau, din intamplare, nu indrazneau sa-I adreseze si primeau o privire dispretuitoare in cel mai bun caz iar eu, copil fiind, cand il vedeam imi venea sa cant imnul ala cu trei culori amintind de un brav popor. Datorita razboiului, haiduciei din munti si puscariilor prin care trecuse ii pierise instinctul de conservare. La un moment dat cand primarul venise la poarta la bunicu cu tupeu sa-I ceara cota de lapte batranul ofiter aparut din senin a smuls o scandura din gard si l-a pocnit pe asta pe spinare de l-a lasat lat in fata portii. Bunicu i-a zis: Las-o mai moale, la urma urmei nu e chiar asa rau cu comunistii astia.Pe vremea regelui mancam cocoace- mamaliga coapta pe cuptor- acum mancam paine. Ofiterul s-a uitat amuzat la bunicu si i-a zis: Ai fost o ordonanta a naibii de buna, crezi ca nu stiu ca m-ai pocnit in cap Ia Iasi, cand au rupt rusii frontu facand pulbere toata compania si m-ai suit in ultimul tren de lupta sau ca le dadeai spaga la militienii aia de la canal sa nu ma omoare in bataie? S-ar fi ales prafu de casa si pamantu meu de nu erai tu! Insa tot un taran prost ai ramas. O viata am si cand oi muri nu vreau sa-mi fie rusine ca am trait pe lumea asta! Dupa ce a murit ofiterul bunicu a mai trait ceva vreme si la un moment dat il apucase procesomania se judeca cu primaria, cu militia, cu ocolul silvic bagase la puscarie si niste hoti de prin sat la care n-avea nimeni curaj sa se dea. La un moment dat i-am zis Bunicule las-o mai moale, te cauta moartea pe acasa si mata stai prin tribunale si militii, mai du-te pe la biserica. Incintat bunicu s-a uitat la mine ca la ultimul om imitindu-l pe ofiter si mi-a zis: Mai am nitel si o sa crap si vreau sa ma tina lumea minte ca am fost al dracu.Degeaba ai facut facultati, tot taran prost ai ramas!

Habar n-am ce-I trece unui om prin cap cand moare insa, daca ar fi sa ma iau dupa batranii astia doi cred ca se gandeste daca ii este rusine ca a trait sau daca o sa te tina lumea minte ca ai fost al dracu.

1 comment:

Antiignorantu said...

- Sefii de sindicate din judete puneti mana si studiati solutiile si cererile pe care trebuie sa le expuneti , poporul este satul de lingai si incompetenti !