Friday, December 16, 2011

„Mai întâi, Dumnezeu a creat tutunul”.

Cine controlează sănătatea alimentară a unei naţiuni controlează întregul popor. În plus, cine controlează
rezervele financiare ale acelui popor deţine monopolul perfect.
Când omul alb a venit în America, el a descoperit că principalele elemente ale dietei indienilor nativi
erau porumbul, fasolea şi dovleacul. Ei numeau aceste trei alimente „cele trei surori”.
Indienii au înţeles foarte bine importanţa acestor alimente în dieta lor. Ei au înţeles de asemenea şi
importanţa unui alt ALIMENT, pentru care aveau cel mai înalt respect: TUTUNUL!
Indienii i-au spus omului alb: „Dumnezeu ne-a dat cele trei surori sacre. Dar înainte să ne fi dat
porumbul, fasolea şi dovleacul, El ne-a dat TUTUNUL”.
Indienii considerau tutunul ca fiind sacru. Acest lucru se datora faptului că ei au descoperit virtuţile
NUTRITIVE ale tutunului. Descoperirea lor a fost încorporată apoi în credinţele lor religioase.
Statutul tutunului în civilizaţia indiană avea la bază valoarea NUTRITIVĂ a acestuia, dar planta a
ajuns să fie respectată dintr-o perspectivă religioasă. Fumatul a fost o prelungire a statutului dietetic pe care
îl avea tutunul în cultura indiană.
Când nativii indieni acordă unui aliment sau unui eveniment un statut religios, ei nu fac acest lucru fără
motiv. Din păcate pentru milioane de oameni, omul alb nu s-a inspirat din cultura şi din convingerile religioase
ale indienilor. El nu a făcut conexiunea dintre dietă şi sănătate decât 498 de ani mai târziu (în 1990). Această
conexiune a fost făcută de un individ singuratic pe nume Tom Mahoney.
Tutunul
În pofida imaginii sale negative, tutunul are o anumită importanţă pentru inversarea procesului de
îmbătrânire ŞI pentru sănătatea şi vitalitatea corpului fizic. Această plantă este înţeleasă însă în mod greşit de
publicul american. Nimeni nu ştie NIMIC despre valoarea terapeutică şi dietetică a tutunului, căci dincolo de
fumul acestuia se ascunde un ADEVĂR care a fost contestat multă vreme. Oamenii nu au auzit decât de efectele
negative ale tutunului, dar nu li s-a spus nimic de adevărata poveste care se ascunde în spatele acestuia.
Această ignoranţă NU este accidentală!
Înainte de a fi fost descoperite în America, europenii NU cultivau şi nu mâncau porumb, fasole sau
dovleac. Aceste alimente importante lipseau complet din dieta europenilor. Dezechilibrele dietetice au dus în
timp la acele EXCESE care au grevat omul alb şi „civilizaţia” lui.
După descoperirea lor, cele trei surori au fost duse în Europa şi statutul nutritiv al oamenilor s-a
îmbunătăţit. Porumbul creşte uşor şi a devenit în timp principalul aliment al săracilor. În secolul XVI, faptul că
porumbul a devenit principalul aliment al oamenilor, în detrimentul altora, a condus la noi dezechilibre şi
excese, generând un val de boli care s-au manifestat în întreaga Europă, dar cu deosebire în bazinul
mediteranian, în ţări precum Italia, Spania, Grecia şi Portugalia. Nimeni nu ştia la acea vreme care anume este
cauza acestor boli!

No comments: